SPARCO ARROW RG-7 EVO AJOHANSKA, MUSTA/HARMAA

159 

  • Uudistettu 2018 malli
  • HTX-silicon -materiaali kämmenpuolella takaa hyvän gripin
  • Ulkopuoliset saumat  -> maksimaalinen mukavuus
  • Etusormella ja peukalolla voi käyttää kosketusnäyttöjä
  • FIA 8856-2000
Poista
tuotetunnus (SKU) SPA-RG7EVO-MUS-1 (Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Ajohanskojen käyttäminen kotikäytössä voi tuntua äkikseltään hölmöltä, mutta sitähän se ei lainkaan ole. Skenaariot:

a) ajat ratilla jossa ei ole Alcantaraa (tai vastaavaa) pintaa
b) pinta on Alcantaraa, kuten esim. Direct Drive -järjestelmissä lähes poikkeuksetta

Skenaariossa a) pinta on yleensä liukas (esim. nahka tai keinonahka), ja vaikka käsiin välittyvä voima ei välttämättä ole erityisen suuri, niin pitemmässä kisassa loppuu herkästi pito käsistä. Taustalla on käsien hikoileminen, mikä tapahtuu etenkin silloin kun on astetta tärkeämpi kisa käynnissä. Toisin sanoen juuri silloin kun ote ei saa herpaantua – kirjaimellisesti.

Skenaariossa b) grippiä on  kohtalaisesti – kuitenkin vain vähän aikaa – jos hanskoja ei käytetä. Huokoinen pinta on omiaan keräämään kaiken käsistä irtoavan, siis muun muassa sen materiaalin minkä varmasti jokainen on bongannut esiintyvän kännykän lasissa. Luontaista ja väistämätöntä, mutta hyvin nopeasti grippiä huonontavaa tavaraa on hän. Jos taas hanskoja käytetään, niin paitsi että grippi ja tuntuma rattiin kohenee potenssiin n, myös lismaantuminen vältetään. Alcantara pysyy hyvässä hapessa, kestää erittäin pitkään ja puhdistushommiin (mikä on aika tuskaista), ei tarvitse lähteä. Puhdistamisen suhteen yhtenä riskinä on myös yhdistelmä vesi (jota joutuu käyttämään) vs. sähköliitokset, mitkä taas eivät pelitä keskimäärin kovin hyvin yhteen. Tai edes puoli kahteen. Köh.

Yksi simuilun vs. real lifen ero on myös se, että käyttötuntimäärät ovat aivan eri luokkaa – simukäytön viedessä tuntimäärät 6-0. Kun tuotettu voima ja siten ratin pinnan kuormitus voi silti olla sama tai jopa yli, niin ei tarvita fakiiria kertomaan että ratin materiaaliin ja käsiin kohdistuva rasitus on korkea.

Yhteenvetona: on vaikea keksiä syytä miksi hanskoja ei kannattaisi käyttää. Tuntuma paranee, likaantuminen & grippiongelmat vältetään ja ratti pysyy mintussa kunnossa. Use gloves man. Or woman. For grip, speed, protection. Win.

Lisätiedot

Koko (hanskat)

9 (M), 10 (L), 11 (XL), 12 (XXL), 13 (3XL)