SimQuip Direct Drive Kit (20 Nm)

1599 

  • Korkeatasoinen, huipputason sim racing kuskien kehittämä Direct Drive kit
  • Lisäksi tarvitset ratin, joka on räätälöitävissä sellaiseksi kuin haluat. Ratit ja rattitarvikkeet löydät tästä linkistä. Huom. rattivalikoima ja rattien hintaskaala on laaja, ota yhteyttä info@simgear.fi, yhteydenottolomakkeella tai soita 044 333 6180 niin kerromme valikoimasta lisää.
  • Lue lisää Direct Drive -järjestelmistä alta.

Kuvaus

Direct Drive (DD)

Hihnaton & vaihteeton suoravetojärjestelmä, missä sähkömoottoria (servo motor) ohjataan servo-ohjaimella (servo drive). Kokonaisuus koostuu viidestä komponentista: simusoftasta (esim. iRacing, Assetto Corsa, Project Cars), PC:stä, siihen liitettävästä ohjauselektroniikkaboksista, sähkömoottorista ja ratista. Ratti valitaan käyttäjän mieltymyksen mukaan: se voi olla pyöreä, D-mallinen tai ns. formula style. Myös nappien määrä ja tyyppi, sekä vaihteenvalitsimien (paddle shifters) koko ja muoto on valittavissa. Yksi DD-järjestelmien merkittävimmistä eduista on niiden kulumattomuus ja siten erittäin pitkä käyttöikä. Toinen iso asia on ohjausvasteen (tuttavallisemmin tuntuman) säilyminen täysin muuttumattomana. Molemmat johtuvat siitä että hihnaa, vaihderattaita tai muita kuluvia osia ei ole.

OSW (Open Sim Wheel)

Yleisnimi ja puhekielessä käytetty termi tarkoittaen lähes kaikkia Direct Drive -tyyppisiä järjestelmiä.

MiGE

Yleisin sim racingissa käytetty sähkömoottori. Alla “pikku MiGE:n” eli maksimiväännöltään 20 Nm:iin pystyvän 130ST-M10010 -mallin tarkempia speksejä:

OMINAISUUS 130ST-M10010
Jatkuva vääntö Nm 10
Maksimivääntö Nm 20
Teho W 1000
Kierrosluku max 1/min 1000
Enkooderi ppr (pulses per rev) 10000
Akselin halkaisija mm 22
Paino kg 11,5

Tämä pienempi moottoriversio riittää lähes käyttäjälle kuin käyttäjälle, ja on samalla ylivoimaisesti suosituin sim racingissa käytetty sähkömoottori. Isomman MiGE:n suurempi maksimivääntö tulee tarpeelliseksi lähinnä silloin, jos halutaan hieman ‘leppoisampaa’ tuntumaa, ja käytössä on halkaisijaltaan keskimääräistä isompi ratti (~330 mm ja yli).

Ohjauselektroniikka eli servo drive

Järjestelmän tärkein yksittäinen osa. Kuinka tarkka, nopea ja virheetön ohjausvaste käsiin välittyy, sen ratkaisee ohjauselektroniikka. Kun haetaan viimeisiä kymmenyksiä ja sadasosia, on esimerkiksi erot radan pinnanmuodossa pystyttävä tuntemaan mahdollisimman tarkasti. Siihen päästään SimQuipin nopeaa ja  virheetöntä ohjaussignaalia tuottavalla elektroniikalla.

Saatat myös pitää...