SimQuip Direct Drive Kit (AKM 52)

2949 

Korkeatasoinen Direct Drive kit SimQuipin ohjauselektroniikalla ja sim racingiin erittäin hyvin soveltuvalla sähkömoottorilla (Kollmorgen AKM series 52). F1 ja F2 ovat näppäimistön vasemmasta yläreunasta löytyvien näppäimien lisäksi kansainvälisiä autourheilusarjoja, joissa ajavat tiimit käyttävät simulaattoreissaan juuri Kollmorgenin AKM-sarjan moottoreita. Se riittänee tuotteen laadun ja ominaisuuksien viitearvoksi.

Edellä mainittujen lisäksi tarvitset itse ratin eli virallisemmin ohjauspyörän. Rattiosastolla SimGear tarjoaa valinnanvaraa riittävästi ja vähän päälle. Voimme räätälöidä sinulle juuri sellaisen ratin kuin haluat, ja laadusta & ominaisuuksista ei todellakaan tingitä. Huippulaatua olevat napit, vaihdevivut, kytkimet, Alcantara ja niin edelleen. Ratin kiinnitysperiaatteena toimii nimeä QR1 totteleva tuote. Kyseessä on varta vasten simukäyttöön suunniteltu, eli paljon tunteja ja rasitusta kestävä rakenne ja mekanismi. Monen kilpailevan tuotteen kohdalla moottorin akselin ja ratin väliin syntyy nopeasti klappi, joka tuntuu käsiin asti. Klappi heikentää ohjauksen tarkkuutta, ja koska tunnet klapin koko ajan, vie se ajamisesta makua. Klappi: ei jatkoon. QR1: win.

Lue lisää Direct Drive -järjestelmistä alta.

Kuvaus

Direct Drive (DD)

Hihnaton & vaihteeton suoravetojärjestelmä, missä sähkömoottoria (servo motor) ohjataan servo-ohjaimella (servo drive). Kokonaisuus koostuu viidestä komponentista: simusoftasta (esim. iRacing, Assetto Corsa, Project Cars), PC:stä, siihen liitettävästä ohjauselektroniikkaboksista, sähkömoottorista ja ratista. Ratti valitaan käyttäjän mieltymyksen mukaan: se voi olla pyöreä, D-mallinen tai ns. formula style. Myös nappien määrä ja tyyppi, sekä vaihteenvalitsimien (paddle shifters) koko ja muoto on valittavissa. Yksi DD-järjestelmien merkittävimmistä eduista on niiden kulumattomuus ja siten erittäin pitkä käyttöikä. Toinen iso asia on ohjausvasteen (tuttavallisemmin tuntuman) säilyminen täysin muuttumattomana. Molemmat johtuvat siitä että hihnaa, vaihderattaita tai muita kuluvia osia ei ole.

OSW (Open Sim Wheel)

Yleisnimi ja puhekielessä käytetty termi tarkoittaen lähes kaikkia Direct Drive -tyyppisiä järjestelmiä.

Ohjauselektroniikka(boksi) eli servo drive

Järjestelmän tärkein yksittäinen osa. Ohjauselektroniikka ratkaisee sen, kuinka a) tarkka, b) välitön ja c) virheetön ohjausvaste käsiin välittyy. Kun haetaan viimeisiä kymmenyksiä ja sadasosia, on esimerkiksi erot radan pinnanmuodossa pystyttävä tuntemaan. Siihen päästään virtapiikitöntä ja siten virheetöntä ohjaussignaalia tuottavalla, ison kaliiberin komponentit sisältävällä ohjauselektroniikalla.